Разказваме как един хотел в Банско, целогодишно отворен за туристите, се възползва от възможността достъпът до Wi-Fi мрежата в комплекса да се превърне в още един канал за ефективна маркетинг комуникация.

Хотел Saint George Palace е луксозен комплекс в една от топ дестинациите в България за любителите на зимните спортове – Банско. Комплексът предлага стилни и комфортни апартаменти и студиа, модерен ресторант, панорамен и спортен бар, СПА център, фитнес зала и разнообразни развлечения за гостите.През септември 2015 г. хотелът реши да въведе иновация в маркетинг стратегията си и стана част от семейството на Smart-Fi. Собствениците се нуждаеха от инструмент, с който да информират посетителите за текущите оферти, да общуват по-ефективно с тях и да напомнят за услугите в хотела. Заедно с нашите приятели и партньори от RTS, изградихме изцяло нова Wi-Fi мрежа за бърз и сигурен интернет достъп. Така осигурихме всичко необходимо, за да могат да се възползват от предимствата на Wi-Fi маркетинга ефективно.

“Искахме да използваме още един канал, чрез който да информираме посетителите и да им показваме актуални оферти.“

Светлана Дюлгерова

Sales & Marketing Manager, Saint George Palace

Цели на хотела

N

Да рекламират и напомнят за промоции на мобилните устройства на посетителите. Целта е свързването към Wi-Fi мрежата да бъде допълнителен рекламен канал към офлайн офертите.

N

Събиране на email база данни и демографски статистики като пол и националност. Тази информация позволява по-добро сегментиране на клиентите и целенасочено планиране на евентуални маркетинг кампаниите.

N

Сигурен и надежден достъп до Wi-Fi мрежа, чрез удобен log-in за гости, посетители и бизнес клиенти.

За шест месеца увеличихме email базата си с 3х пъти повече, спрямо това което бяхме събрали за две години и половина.”

Светлана Дюлгерова

Sales & Marketing Manager, Saint George Palace

Резултати от Wi-Fi маркетинга

Освен увеличение на email базата, Saint George Palace споделиха, че осезаемо се наблюдава увеличение в потреблението на актуалните оферти в хотела като Happy Hours, промо предложенията от менюто в ресторанта и други. Ценното в случая е, че хората са по-добре информирани какво могат да намерят и съответно се възползват от услугите. Печалбите за хотела също нарастват.
Относно улеснения достъп до интернет мрежата с лична регистрация, клиентите не са имали проблем с влизането или сърфирането. Въпросите за пароли, достъп от стаите и запитванията към персонала за интернет са приключили. Удобство и за хотела, и за гостите.
Като странична разработка, специално за Saint George Palace, създадохме ревю система, която гостите виждат при влизането в Интернет, а хотелът получава в лична база. Резултатите показаха, че посетителите често оставят оценки и препоръки, и хотелът има още едно място от където да получава актуална информация за мнението на клиентите за предлаганите услуги.

Wi-Fi Инсталация

Wi-Fi инсталацията обхваща общите части в комплекса на Saint George Palace. За да осигурят добра безжична връзка навсякъде в хотела, RTS използват висок клас Mikrotik устройство и точки за достъп разположени на ключови места в хотела. След монтажа, Smart-Fi се свързва през настройките на рутера и функционира без да натоварва мрежата или интернет връзката.

“SmartFi спомага за подобряване информираността на гостите, по време на техния престой, за предоставяните услуги в комплекса. Той се обособява като важна част от цялостната маркетингова стратегия за по-успешни продажби на допълнителни услуги.Препоръчваме го!”

Светлана Дюлгерова

Sales & Marketing Manager, Saint George Palace

За да станете част от Smart-Fi мрежата и да се възползвате от предимствата на Wi-Fi маркетинга.

Ще осигурим безпроблемен интернет и нови възможности за общуване с клиентите във Вашия хотел.

Свържете се с нас!